Halepçe Katliamı - Halepce Katliami 32 Yildonumunde Aniliyor Internet Haber - Saddam hüseyin'in emriyle birlikte kimyasal ali, üç gün boyunca uçaklarla kimyasal bombalar yağdırdı.

Admin
0

Halepçe Katliamı - Halepce Katliami 32 Yildonumunde Aniliyor Internet Haber - Saddam hüseyin'in emriyle birlikte kimyasal ali, üç gün boyunca uçaklarla kimyasal bombalar yağdırdı.. Halepçe katliamı irak kürdistanı'nın i̇ran sınırına çok yakın kasabası halepçe'de yaklaşık 76 bin kişi yaşıyordu. Halepçe katliamı'nın insanlık tarihinde bir utanç sayfası olarak anıldığı belirtilen açıklamada, bugüne değin irak, irak federe kürdistan bölge yönetimi, norveç, i̇sveç ve i̇ngiltere'nin yaklaşık 200 bin kürt'ün katledildiği enfal operasyonu kapsamında işlenen suçları bir soykırım olarak kabul ettiği. Halepçe katliamı'nda annesi, babası, 6 kız kardeşi ve iki erkek kardeşini yitiren pexşan faik arif, yaşadığı acı dolu günleri 'terkedilmiştik' diye özetliyor. Saddam hüseyin, halepçe katliamı'nda kürtlere karşı soykırım yaptığı suçlamasıyla da yargılanırken, başka bir katliam suçundan duceyil katliamı'nda, insanlığa karşı işlenen suçlardan mahkûm edildi ve asılarak idamına karar verildi. The halabja chemical attack (kurdish:

Saddam hüseyin'in 16 mart 1988'de halepçe'de düzenlediği kimyasal saldırı binlerce insanın ölümüne neden olurken, görüntüler 31 yıl sonra bile insanlığın içi. Elma kokusunu duyan çocuklar merakla karışık sevinç içinde kokuya doğru. Halepçe katliamı, elma kokusu ile gelen ölüm olarak bilinir. Irak'ın kuzeyindeki kürt kabası halepçe'ye 1988'de saddam hüseyin'in liderliğindeki irak ordusu tarafından yapılan hardal gazı ve ölümcül sinir gazı sarinle yapılan kimyasal saldırıda binlerce sivil hayatını kaybetti. Halepçe kurbanları derneği başkanı lokman abdulkadir de, halepçe katliamı sorunlusu olan baasçıların hangi biri salıverilirse bu katliam kurbanlarının kemiklerini sızlatır.

Bati Nin Kurdlere Sundugu Elma Kokulu Olum Halepce Katliami
Bati Nin Kurdlere Sundugu Elma Kokulu Olum Halepce Katliami from dogruhaber.com.tr
Irak'ın kuzeyindeki kürt kabası halepçe'ye 1988'de saddam hüseyin'in liderliğindeki irak ordusu tarafından yapılan hardal gazı ve ölümcül sinir gazı sarinle yapılan kimyasal saldırıda binlerce sivil hayatını kaybetti. Saddam'a kimyasal silahları kim verdi? Yüzyılın ilk çeyreğinde başlayan ve sonrasında da derinleştirilerek stratejik bir yok etme ve tarihten silme politika ve uygulamaları ile sürekli güncellenerek sürdürülmüştür. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı tam 33 yıl önce, 16 mart 1988 sabahı yaşandı. Kîmyabarana helebce کیمیابارانی ھەڵەبجە) kürt. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı'nın üzerinden 33 yıl geçti. Dünya bu katliamı gazeteci ramazan öztürk'ün, sessiz tanık adı verilen fotoğrafıyla hafızalara kazıdı. Soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Bu silahları hangi ülkelerin sağladığını ortaya çıkarmak için.

Irak lideri saddam huseyin 'in şimdi nedenini hatırlayamadığım bir sebepten dolayı (belki iran irak savasi belki korfez savasi dolayisiyla), biyolojik silah kullanarak binlerce kürdü öldürdüğü bir katliam, derisi yanmış çocukların görüntüleri unutulmaz. Halepçe katliamı'nın üzerinden 33 yıl geçti. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı tam 33 yıl önce, 16 mart 1988 sabahı yaşandı. Saddam hüseyin'in emriyle birlikte kimyasal ali, üç gün boyunca uçaklarla kimyasal bombalar yağdırdı. Babamın evinde sığınak olduğundan çok sayıda kişi gelmişti. Halepçe katliamı, elma kokusu ile gelen ölüm olarak bilinir. Elma kokusunu duyan çocuklar merakla karışık sevinç içinde kokuya doğru. Bu yazı ilk olarak 3 aralık 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Kîmyabarana helebce کیمیابارانی ھەڵەبجە) kürt. Hemen yukarısında, i̇ran sınırına oldukça yakın hurmal kasabası vardı. Saddam hüseyin'in 16 mart 1988'de halepçe'de düzenlediği kimyasal saldırı binlerce insanın ölümüne neden olurken, görüntüler 31 yıl sonra bile insanlığın içi. Havaya yayılan keskin bir elma kokusuyla gelen sessiz ölüm. Binlerce insanın ölümüne neden olan zehirli gaz saldırısı dünyada insanlığa yönelik yapılan en büyük katliamlardan biri olarak.

Binlerce insanın ölümüne neden olan zehirli gaz saldırısı dünyada insanlığa yönelik yapılan en büyük katliamlardan biri olarak. Irak savaş uçakları ve topçularının, kuzey irak. Bir zamanlar 87 bin kişini. Irak lideri saddam huseyin 'in şimdi nedenini hatırlayamadığım bir sebepten dolayı (belki iran irak savasi belki korfez savasi dolayisiyla), biyolojik silah kullanarak binlerce kürdü öldürdüğü bir katliam, derisi yanmış çocukların görüntüleri unutulmaz. Halepçe kurbanları derneği başkanı lokman abdulkadir de, halepçe katliamı sorunlusu olan baasçıların hangi biri salıverilirse bu katliam kurbanlarının kemiklerini sızlatır.

Halepce Katliami Dusuncekahvesi Flickr
Halepce Katliami Dusuncekahvesi Flickr from live.staticflickr.com
Babamın evinde sığınak olduğundan çok sayıda kişi gelmişti. Irak savaş uçakları ve topçularının, kuzey irak. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı'nın üzerinden 33 yıl geçti. Halepçe kurbanları derneği başkanı lokman abdulkadir de, halepçe katliamı sorunlusu olan baasçıların hangi biri salıverilirse bu katliam kurbanlarının kemiklerini sızlatır. Halepçe katliamı zalim saddam tarafından 16 mart 1988 yılında kürt'lere karşı elma kokulu kimyasal silahla yapılan bir katliamdır. The halabja chemical attack (kurdish: Saddam'a kimyasal silahları kim verdi? 2009halepçe… kuzey irak'ta süleymaniye'ye bağlı i̇ran sınırına yakın sahrazur ovasında kurulu bir yerleşim merkezi.

Saddam hüseyin'in emriyle birlikte kimyasal ali, üç gün boyunca uçaklarla kimyasal bombalar yağdırdı.

Elma kokusunu duyan çocuklar merakla karışık sevinç içinde kokuya doğru. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı tam 33 yıl önce, 16 mart 1988 sabahı yaşandı. Saddam'a kimyasal silahları kim verdi? Bugün 1988'deki halepçe katliamı'nın yıldönümü. Kîmyabarana helebce کیمیابارانی ھەڵەبجە) kürt. Babamın evinde sığınak olduğundan çok sayıda kişi gelmişti. Halepçe katliamı 16 mart 1988'de dönemin irak lideri saddam hüseyin tarafından, binlerce sivile karşı uygulanan kimyasal gaz saldırısı olarak tarihe geçti. 'katliamdan bir gün önce babamın evine gitmiştim. Yüzyılın ilk çeyreğinde başlayan ve sonrasında da derinleştirilerek stratejik bir yok etme ve tarihten silme politika ve uygulamaları ile sürekli güncellenerek sürdürülmüştür. The halabja chemical attack (kurdish: Halepçe katliamı'nda annesi, babası, 6 kız kardeşi ve iki erkek kardeşini yitiren pexşan faik arif, yaşadığı acı dolu günleri 'terkedilmiştik' diye özetliyor. Irak'ın 33 yıl önce kürt kenti halepçe'de binlerce sivili katlettiği, on binlercesini ise ömür boyu hastalığa mahkum ettiği halepçe katliamı hakkında merak edilen soruların yanıtını sizler için haberimizde verdik.i̇şte tüm detaylar haberimizde… Irak'ın kuzeyindeki kürt kabası halepçe'ye 1988'de saddam hüseyin'in liderliğindeki irak ordusu tarafından yapılan hardal gazı ve ölümcül sinir gazı sarinle yapılan kimyasal saldırıda binlerce sivil hayatını kaybetti.

Irak lideri saddam huseyin 'in şimdi nedenini hatırlayamadığım bir sebepten dolayı (belki iran irak savasi belki korfez savasi dolayisiyla), biyolojik silah kullanarak binlerce kürdü öldürdüğü bir katliam, derisi yanmış çocukların görüntüleri unutulmaz. Halepçe kurbanları derneği başkanı lokman abdulkadir de, halepçe katliamı sorunlusu olan baasçıların hangi biri salıverilirse bu katliam kurbanlarının kemiklerini sızlatır. Halepçe katliamı sırasında irak savaş uçakları, i̇ran sınırına yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki halepçe'ye beş saat boyunca zehirli gaz bombaları yağdırmıştır. Saddam hüseyin'in emriyle birlikte kimyasal ali, üç gün boyunca uçaklarla kimyasal bombalar yağdırdı. Elma kokusunu duyan çocuklar merakla karışık sevinç içinde kokuya doğru.

Halepce Katliami Nda Abd Destegi
Halepce Katliami Nda Abd Destegi from www.mepanews.com
33 yıl önce irak askerleri kimyasal silah kullanarak kürtlerin yaşadığı halepçe kentinde binlerce sivili öldürdü. Bugün 1988'deki halepçe katliamı'nın yıldönümü. Saddam hüseyin, halepçe katliamı'nda kürtlere karşı soykırım yaptığı suçlamasıyla da yargılanırken, başka bir katliam suçundan duceyil katliamı'nda, insanlığa karşı işlenen suçlardan mahkûm edildi ve asılarak idamına karar verildi. Halepçe katliamı, sömürgeci devletlerin halkımıza karşı gerçekleştirdikleri ne ilki, ne de sonuncusudur. Bu yazı ilk olarak 3 aralık 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Halepçe katliamı'nda abd desteği kimyasal silah varlığını gerekçe göstererek irak'ı işgal eden amerika birleşik devletleri`nin, halepçe'de sarin ve hardal gazı kullanarak katliam gerçekleştiren saddam hüseyin'e destek verdiği ortaya çıktı. Halepçe katliamı'nda annesi, babası, 6 kız kardeşi ve iki erkek kardeşini yitiren pexşan faik arif, yaşadığı acı dolu günleri 'terkedilmiştik' diye özetliyor. Irak'ın 33 yıl önce kürt kenti halepçe'de binlerce sivili katlettiği, on binlercesini ise ömür boyu hastalığa mahkum ettiği halepçe katliamı hakkında merak edilen soruların yanıtını sizler için haberimizde verdik.i̇şte tüm detaylar haberimizde…

Kanlı cuma olarak da bilinen bu zehirli gaz saldırısı (kürtçe:

Irak savaş uçakları ve topçularının, kuzey irak. 33 yıl önce irak askerleri kimyasal silah kullanarak kürtlerin yaşadığı halepçe kentinde binlerce sivili öldürdü. Halepçe katliamı, elma kokusu ile gelen ölüm olarak bilinir. Halepçe katliamı sırasında irak savaş uçakları, i̇ran sınırına yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki halepçe'ye beş saat boyunca zehirli gaz bombaları yağdırmıştır. Sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan halepçe katliamı'nın üzerinden 33 yıl geçti. Kanlı cuma olarak da bilinen bu zehirli gaz saldırısı (kürtçe: Halepçe katliamı irak kürdistanı'nın i̇ran sınırına çok yakın kasabası halepçe'de yaklaşık 76 bin kişi yaşıyordu. Elma kokusunu duyan çocuklar merakla karışık sevinç içinde kokuya doğru. Halepçe kurbanları derneği başkanı lokman abdulkadir de, halepçe katliamı sorunlusu olan baasçıların hangi biri salıverilirse bu katliam kurbanlarının kemiklerini sızlatır. Bugün 1988'deki halepçe katliamı'nın yıldönümü. 33 yıl önce irak askerleri kimyasal silah kullanarak kürtlerin yaşadığı halepçe kentinde binlerce sivili öldürdü. Bir zamanlar 87 bin kişini. Halepçe katliamı zalim saddam tarafından 16 mart 1988 yılında kürt'lere karşı elma kokulu kimyasal silahla yapılan bir katliamdır.

Halepçe katliamı, elma kokusu ile gelen ölüm olarak bilinir halep. The halabja chemical attack (kurdish:

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)